Blogmas #3

Winter Favorites
Всеки има определени неща, без които не може да оцелее през зимата. И с настъпването на декември и по-студените дни реших да направя списък с неща, без които аз не мога да изкарам.


v            Дебелите шалове, шапки и ръкавици
Добре, преди да кажетедаа, това се подразбиранека ви спра. Не ги нося само защото ми пазят топло, но и защото има доста хубави шалове и ръкавици, които реално ме карат да искам да си ги купя. И има много начини да изглеждате добри дори и с 3 пласта дрехи.

v            Ботушите до коляно и апреските
Ако трябва да избирам само 1 от горе посоченитемай ще си стоя вкъщи. Обожавам и двата вида, и въпреки че апреските ме топлят повече за по-топлите дни ботушите до коляно си страхотен аксесоар.

 

   v            Роклите могат да бъдат ваши приятели
Знаете онези tumblr снимки с момичета в поли / рокли, които явно не са виждали сняг през живота си. Е, това може и при вас да е случая. Ако изберете по-плътен чорапогащник и носите дебели обувки и яке ще може да изглеждате не само добре, но и да ви е комфортно.



   v            Дълги палта или якета
Имам и двата вида и честнообичам и двете. Въпреки че тук вече опира до лични предпочитания препоръчвам да премерите различни модели да видите как се възприемате с отделни видове.

v            Чадър под ръка
Тук ще кажа само един съвет (от човек, които до преди година не носеше чадър никъде и винаги беше мокра) – дори и да ви дразни, че трябва да го разнасяте е по-добре винаги да сте подготвени. Особено, ако времето е дъждовно или просто сезона е такъв дръжте чадър с вас, където и да отидете.


v            Цветовете през зимата
Всички знаем кои са зимните цветове - червени, зелени, бели, сини, сиви, затова този сезон аз ще се фокусирам изцяло върху тази гама. Друго, което обичам да изпробвам е по-тъмни червила с опростен грим за очи. Изглежда спретнато, но и в тон със заобикалящата среда.


   v            Борба срещу студа
Много е важно зимата да не забравяме да се грижим за тялото си. През това време няма толкова зеленчуци и плодове (освен мандарини и портокали може би), затова е добре, ако можете, да приемате витамини или поне витамин С за укрепване на имунната си система. Друго важно е, че косата, също както през лятото, зимата също много се уврежда. Много хора не знаят и дори  не вярват, но студа може дори да е по-суров с косата ви, затова всякакви защитни продукти са препоръчителни. Същото важи и за ноктите ви - има много масла на пазара, които ще свършат чудесна работа

Още 2 важни неща, за които да помислите са ръцете ви, които също имат нужда от хидратиращи кремове и устните ви. Е знам дали трябва уточнение туквсички сме имали напукани и сухи устни от студа, затова с две ръце препоръчам балсамите на Leocrema и Nivea.


v            Запълнете дома си с аромата на свещи и го украсете с коледни декорации (не забравяйте да купите поне 1 нова играчка за коледното си дръвче)
Последното нещо е да разведрите атмосферата в дома си и/или общежитието/ офиса. Украсете с играчки и мигащи лампички и придайте на всичко едно по-весело излъчване. Не знам за вас, но аз просто не мога без украшения и лампички, това няма да е правилен декември, ако няма Коледен дух наоколо.  


Линк към Blogmas #2

Коментари